Ta trenerutdanning NÅ!

 

Er du engasjert som trener? Ønsker du å øke din kompetanse? Nå har du mulighet til å ta Trener 2 utdanning ved Høgskolen i Innlandet, Elverum som starter i april.

Samarbeid med særforbund

Gjennom Trenerløypa har særforbundene fått økte muligheter til å samarbeide på tvers av idrettene og sammen med universitet- og høgskolesektoren. Med et felles mål om kompetanseheving av trenere i Norge, har en felles Trener 2-utdanning blitt utviklet gjennom et samarbeid mellom Høgskolen i Innlandet, Norges Skiforbund, Norges Golfforbund, Norges Bandyforbund, Norges Svømmeforbund og Norges Volleyballforbund, der det beste fra trenerutdanningen til særforbundene og høgskolen er samlet til en felles plattform for å utvikle deg til en best mulig trener i din idrett!

Trener 2 har hatt tre gjennomføringer siden 2015 med tilsammen 138 deltakere. Det gjennomføres normalt ett kurs årlig for Trener 2.

Om utdanningen

Trenerutdanningen er nett- og samlingsbasert, og gjelder for særidrettene volleyball, sandvolleyball, golf, svømming, innebandy, bandy, langrenn, alpint, hopp, kombinert, telemark, freestyle og freeski. Man må ha gjennomført Trener 1 for å starte på Trener 2. Utdanningen gir 10 studiepoeng (kan også tas som kurs uten studiepoeng) og gir mulighet til å gå videre på Trener 3 utdanning senere.

Studiet er nett- og samlingsbasert med en nettbaserte arbeidskrav mellom de fysiske samlingene. Oppstart er den 20. april (på nett) og første samling er 5-6.mai på Terningen Arena i Elverum. Samling to foregår til ulike steder og tider i tidsrommet 9. juni til 19. august og er avhengig av hvilken idrett du tar trenerutdanning innenfor. Siste samling er 22.-23. september på Terningen Arena. Mer informasjon om innholdet i studiet, som dato for de ulike samlingene, læringsutbytter, opptakskrav og veien videre finner du her.
Søknadsfrist er 1. april.

Gyda Enger har tidligere studert trener 2 ved Høgskolen i Innlandet.

Erfaringer fra tidligere studenter

Vil du vite hvordan tidligere studenter opplevde utdanningen og hvilket utbytte de har hatt av den i ettertid? Les om hoppere Gyda Enger og Line Jahr som “Gikk fra OL til Høgskolen i Innlandet“. Begge har lagt egen idrettskarriere på hyllen og arbeider nå som trenere etter trener 2 utdanning ved Høgskolen i Innlandet.