Podcast om trening !

 

Før påske lanserte Seksjon for helse og treningsfysiologi ved HINN en podcast under navnet «Trening», med hovedformål å ta opp ulike tema om hvordan trening påvirker kroppen. Idé og regi kommer fra Eirik Grindaker som også er programleder og produksjonsansvarlig. SPINN har bidratt til utvikling av idéen og med midler for produksjon av podcasten.

Lytt til podcasten

Målgruppen er både studenter og andre som er interessert i forskningsbasert kunnskap om idrett og trening. Eirik har invitert både egne kolleger fra HINN og personer fra andre fagmiljøer til studio for å spille inn episodene. Lytterne får et innblikk i blant annet hvorfor noen får stor effekt av trening og andre ikke, musklers betydning for helsen og hvordan man kan motivere seg selv og sette mål for treningen. Podcasten har blitt godt mottatt så langt og hittil er fem episoder spilt inn og de kan lyttes til via både Itunes, Spotify og andre integrerte podcastapper på mobiltelefon. Flere episoder er under planlegging, men foreløpig har korona-situasjonen satt en stopper for nyinnspilling i studio. Når situasjonen er tilbake til notmalen vil produksjonen fortsette som planlagt og nye episoder lanseres regelmessig.

En del av et større prosjekt

Podcasting er en ypperlig måte å formidle forskning og faglitteratur til både studenter og andre interesserte. SPINN jobber med et prosjekt om digital formidling nå, og når dette er ferdig utviklet og skal lanseres vil podcasten «Trening», samt andre podcaster fra HINN, videoer og blogger om idrett, trening og fysisk aktivitet tilgjengeliggjøres for alle interesserte.

F.v. Håvard Nygaard, Stian Ellefsen og Eirik Grindaker under innspilling av en av podcastene.

Les mer om nyheten på hjemmesiden til Høgskolen i Innlandet og i Khrono:
https://www.inn.no/om-hoegskolen/nyheter/lanserer-ny-podcast
https://khrono.no/vil-legge-seg-pa-et-hoyt-faglig-niva-i-trening/479438