Para-VM vinter til Innlandet 2021

 

Det er klart for historiens første para-VM vinter i Norge. Mesterskapet vil arrangeres i Lillehammer/Hafjell 4.-15. februar 2021. Para-Vm blir det største paraarrangementet i Norge siden Lillehammer 1994 og er historiens første felles vinter-VM. Norges Skiforbund er prosjekteier og blir arrangører i samarbeid med Norges Idrettsforbund, Norges Skiskytterforbund og Norges Snowboardforbund og det skal konkurreres i alpint, langrenn, skiskyting og snowboard. Budsjettet for mesterskapet er på 27 millioner kroner. Det forventes 750 utøvere, trenere og ledsagere til arrangementet, samt mye publikum. Gjennomføringen vil kreve hjelp fra ca 450 frivillige.

SPINN setter fokus på paraidrett

I SPINN er vi allerede i gang med å planlegge aktiviteter, prosjekter og tiltak knyttet til paraidretten i Innlandet og vi har hatt fokus på hvordan vi kan utnytte hverandres kompetanse og samarbeide på tvers. Vi har gjennomført to nettverksmøter med samarbeidspartnere i SPINN og andre aktører som satser på para-idrett frem mot VM: Hedmark og Oppland Idrettskrets, Hedmark og Oppland Fylkeskommune, Olympiatoppen Innlandet, Hedmark og Oppland skikrets og Høgskolen i Innlandet. I tillegg var prosjektleder for para-VM Ola Keul fra Norges Skiforbund tilstede på møtet i september sammen med flere representanter fra Skiforbundet og Norges Skiskytterforbund der Innlandsidretten fikk en status på prosjektet Para-VM så langt og vi var med å gi innspill til hvordan prosjektledelsen kan jobbe for å skape blest rundt arrangementet og få på plass frivillige og publikum til mesterskapet.

Fra Grenseløs bevegelse, aktivitetsdag for funksjonshemmede og funksjonsfriske, sommer 2015

Satsingsområder for paraidrett i Innlandet

Idretten i Innlandet har valgt ut åtte ulike satsings-/tiltaksområder som kan være aktuelle å jobbe med frem mot og under Para-VM. Disse vil det arbeides med innenfor og på tvers av organisasjonene som var tilstede i møtet:

  1. Rekrutteringssamlinger
  2. Miljøsamlinger
  3. Kraftklubb
  4. «Prøv sporten»
  5. Skole-arrangement
  6. Digitale opplæringspakker tilknyttet paraidrett
  7. Arrangementsutvikling
  8. Anlegg