75 nye trenere med økt kompetanse

 

Høgskolen i Innlandet har sammen med Norges Golfforbund, Norges Skiforbund, Norges Svømmeforbund, Norges Volleyballforbund, Norges Bandyforbund, Norges Orienteringsforbund, Norges Triatlonforbund og Norges Friidrettsforbund utarbeidet et unikt tilbud, der det beste fra trenerutdanningen til særforbundene og høgskolen er samlet til en felles plattform for å utvikle trenere til å bli best mulig i sin idrett.

I løpet av det siste året har til sammen ca 75 studenter gjennomført disse studiene, som gir henholdsvis 10 (T2) og 20 (T3) studiepoeng. Studiene bidrar til økt kompetanse blant trenere, noe som vil være til stor fordel barn og unge rundt om i Idretts Norge.

Kunnskapsutvikling på tvers av idretter

– Samarbeidet mellom Høgskole og de ulike særforbund gjør at studentene får mulighet til å drive kunnskapsutveksling på tvers av idrettene, samtidig som de får fordypet seg i sin egen idrett. Studentene anser dette som en stor fordel, og vi ser at dette er av stor betydning for læringsutbyttet, sier studieprogramansvarlig Ingvild Riise Midtun.

Oppstart ny runde

– I 2020 setter vi i gang med ny runde, både på trener 2 og trener 3, sier Ingvild. Søknadsfrist for sistnevnte er satt til 1 desember. For mer informasjon om gjennomføring og innhold av studiene se høgskolen sine nettsider.

Praktisk økt fra første samling på Trener 2-studiet